jaarmarkt Blokker elke laatste zaterdag van de maand augustus
 

 

De 29e Jaarmarkt Blokker

25 augustus 2012

Elk jaar op de LAATSTE ZATERDAG van AUGUSTUS is er de jaarmarkt Blokker, dit is een gezellige markt waar zo'n 200 kramen/grondplaatsen zijn.

Deze markt bestaat al sinds 1984 en trekt veel mensen uit de regio.
Voor het opgeven voor een kraam en/of optreden kunt u zich kenbaar maken doormiddel van het formulier, deze kan worden uitgeprint via de drukknop hierboven.
Contactpersoon is Larissa Wit op email adres jaarmarktblokker@hotmail.com

Voor de markt van 2012 zijn al weer behoorlijk wat inschrijvingen.

U kunt mailen naar jaarmarktblokker@hotmail.com , of het formulier printen en opsturen, mailen geniet de voorkeur. Ook kan er gebeld worden: 06-27857056

Hieronder wat er vaak te doen is, verdeeld over de gehele dag van 10:00 tot 16:30

 • De Westerblokker is tijdens de markt gevuld zijn met meer dan 200 marktkramen.
 • Ook aankomend jaar is de marktcommissie, onder leiding van Dries Pelt, weer bezig een grote verscheidenheid aan markthandelaren te interesseren om op deze jaarmarkt hun handel aan het publiek te presenteren.
 • Jeugdrommelmarkt
  De jeugd van 5 t/m 12 jaar mag met hun tweedehands spulletjes op het terrein van basisschool de Bussel aan de man brengen, de poort van de school is ongeveer 7 uur open.
  Er wordt streng op toegezien dat personen boven de 12 jaar geen toegang hebben met handel op het terrein van de school.
 • Opening
  Om 10.00 uur zal de officiële opening door ?
 • Op het Beursplein staat traditiegetrouw de podiumwagen.
  Hier worden, onder leiding van spreekstalmeester Gerard Berkhout, doorgaans diverse optredens verzorgd, o.a.: de Blokkerse dansgroep, dansstudio Dazzling, de Blue Mountain Coutry line dancers, Peter Verbiest met dansdemonstraties,
  Op het podium zijn diverse optredens en wedstrijden zo hebben wij wel eens fietsband plakken, snelste koffer inpakken, wedstrijd broodsnijden en altijd diverse ludieke en dans optredens.
 • De brandweer ontbreekt meestal ook niet. Het publiek zal van zeer dichtbij diverse akties kunnen meemaken, tevens demonstreert de brandweer wat te doen bij de huis-, tuin- en vooral keukenbrand, bij uitstek: de vlam in de pan. Ook is er een rooksimulator, warmtebeeldcamera en wordt er gewerkt met de blusdeken. Er zijn tevens diverse brandweervoertuigen te bezichtigen, waaronder enkele antieke.
 • Steltloper
  Als bijzondere attractie loopt er ieder jaar een steltloper over de markt. De steltloper maakt ook nog eens verrassende ballonfiguren voor de kinderen.
 • Een mimespeler is ook regelmatig van de partij en haalt leuke capriolen uit.
 • Radio Hoorn zendt meestal de gehele dag uit vanaf het marktterrein.
  In de Hervormde kerk op de hoek van de Kolenbergstraat/Westerblokker is vaak wat te doen, soms met keramiek of schilderijen, soms een tentoonstelling met oude grammofoonplatenspelers en versterkers. www.grammofoon.com
 • Mocht u nog tip/vragen en/of opmerkingen hebben neem dan contact op met Larissa Wit via; jaarmarktblokker@hotmail.com
 • De markt commissie bestaat momenteel uit Dries Pelt, Ronald Zwaal, Larissa Wit, Tom Bot, Marco Pelt en Ben de Haan, Ton van Goor.
 • Marktmeester en dus tijdens de markt over alles de baas is; Co Reus.